Amerikan Poğaçası (American Biscuit)

Biscuits’i ilk Popeyes‘de yemiştim ve çok hoşuma gitmişti. İnternette karşıma çıkan ilk tarifi denedim ve harika bir sonuç aldım. Orijinal tarifi buradan okuyabilir ve izleyebilirsiniz.

2 1/2 (325gr) bardak un
1 1/2 kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
120 gr tereyağ soğuk küp küp kesilmiş
3/4 bardak (130ml) süt
1 yumurta (hafifçe çırpılmış)
Üzerlerine sürmek için,
1 yumurta (1 çorba kaşığı sütle hafifçe çırpılmış)

Önce fırını 205 dereceye getirip ısıtın.
Un, kabartma tozu, tuz ve şekeri bir kapta çırpın. Küp küp doğranmış tereyağı una ilave edin, ufalanmış ekmek görüntüsü elde edene kadar parmak uçlarınızla yoğurun. Küçük bir kasede sütü ve yumurtayı çırpın, tereyağlı una ilave edin, malzemeler ıslak bir hamur alana kadar karıştırın. Düz bir zemine biraz un serpip hamuru hafifçe yoğurun. (Eğer hamur elinize çok yapışıyorsa un ilave edebilirsiniz.)
Hamuru 1.25 cm kalınlığında açıp yuvarlak kurabiye kesiciyle kesebilirsiniz veya benim yaptığım gibi hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verebilirsiniz. Kesidiğiniz veya kopardığınız parçaları yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. Son olarak sütle çırpılmış yumurtayı parçaların üzerine sürüp fırına verin. 10- 15 dakika üstü kızarana dek pişirin. Sıcakken yemenizi tavsiye ederim. Eğer daha sonra yiyecekseniz yemeden önce ısıtırsanız yeni pişmiş gibi olur.

Amerikan Poğaçası (American Biscuit)” üzerine 9 yorum

  1. teyzesi

    bir seneden fazla zaman sonra bu tarifi denemeye karar verdim ve farkettim ki bu tarif eksik. üstü için bir yumurta ve sütü çırpın diyorsun ama yapılışını anlatırken üstünden bahsetmiyorsun. her neyse. herhalde üstüne süreceğiz kızarsın diye. bakalım nasıl olacak!

    Beğen

  2. teyzesi

    Harika oldu. O kadar ki birazını alıp tepsinin geri kalanını teyzeye verdim. O da o kadar beğenmiş ki komşusuna bile götürmüş:)

    Beğen

  3. melda

    Bu tarifi ben de çok aradım, bir kaç denemedeki tecrübelerimle martha stewart’ın anger biscuits tarifini birleştirdim harika oldu. Sizinkinden farkları şöyle: içine 1 bardak süt ve 1 bardak krema koydum, tereyağını buzdolabından küp küp kesilmiş olarak çıkarıp doğrudan robota unla koyup karıştirdim sonra diger ıslak malzemelri koydum, bura amaç elle yoğururken yağı ılıtıp daha çok una ihtiyaç duymamak..üstüne de hafif erimiş tereyağı surdum.. sizin ki de harika duruyor, elinize sağlık.benim blogumda da tarifi var: http://birfincankeyif.blogspot.com/2012/10/melek-ekmekleri-angel-biscuits.html

    Beğen

  4. mrvkrll

    iyi günler bir yumurta yazmışsınız hem üstüne hemde hamura yazmışsınız sarısı üstüne beyazı hamura mı olacak acaba

    Beğen

Yorum Yazın