DIY Çocuk Sweatshirt (Kendin Yap)

Eski kıyafetleri değerlendirerek çocuk kıyafetine dönüştürmek birçok blogta karşıma çıkıyordu. Zeynep‘in değişiyle ‘amme hizmeti’ yapıyor bu anneler bir bakıma :). En son şu blogtaki pijamanın nasıl dikildiğini gördükten sonra kendim de denemeye karar verdim.

Kalıp olarak Baybars’a kolları hala olan ama boy olarak kısa gelen (ancak göbeğini örten) eski bir sweatshirt’ünü kullandım. Eski penyenin üzerine koydum ve kolun dikiş yerinden kestim, böylelikle eski kol ağzını da yeni kol ağzı olarak kullanmış oldum.
Kollar bu şekilde kesildi. Sweatshirt’ün bedenini de bu şekilde penyenin üzerine alttan bir 10cm. yukardan koyarak kestim. Sağ kenarını dikili taraftan kestiğim için yalnızca solunu diktim. Sonra kolları bedene iğneleyerek diktim.
Biçerken yine penyenin altının bitmiş halinden kestiğim için tekrar bastırmama gerek kalmadı. Yakasını yanlış kestim sanarak fotoğraflamaktan vazgeçtim ama meğer o kadar da büyük bir hata yapmamışım biraz geniş oldu o kadar. Bir tek yakası biraz uğraştırdı diyebilirim. Kollarla bedeni birleştirdikten sonra koların omuz kısmından başlayarak kayık bir yaka kesmeniz gerekiyor.
Yaka için 3cm. kalındığında ve yaka uzunluğunda dikdörtgen bir parça (biye) kestim yakaya iğneledikten sonra çift iğneyle diktim. Fotoğrafı olsaydı daha net anlaşılırdı aslında. Artık onu da bir sonraki dönüştürme denememde fotoğraflamaya çalışırım.
Bütün penye dikişleri makinemin fotoğrafta görünen overloğa benzer bir dikişiyle diktim.


Son olarak da, geçenlerde paçasını yaptığım kot pantalonun artan parçasına ‘B’ harfi yazıp makasla kestim ve önüne aplike ettim. Hepsi bu kadar.

DIY Çocuk Sweatshirt (Kendin Yap)” üzerine 9 yorum

  1. Geri bildirim: Evde Etiket Yapımı (DIY Ribbon&Fabric Labels) « Baybars'la Vals

  2. Geri bildirim: Çocuklara sweatshirt, kendin yap - Anlatımlı Modeller

Yorum Yazın