Her Hafta Bir Kitap / A Book a Week 3: How to Catch a Star by Oliver Jeffers

How to Catch a Star by Oliver Jeffers

oliverjeffers

Bu haftanın kitabı Oliver Jeffers’in yazıp çizdiği ‘How To Catch a Star’ yani ‘Yıldız Nasıl Yakalanır’. Kitap yıldızları çok seven ve bir tanesine sahip olma arzusuyla yanıp tutuşan bir oğlanın hikayesini resmediyor. Yıldızı yakalayabilmek için birçok şey deneyen bu küçük oğlan, en sonunda aziminin mükafatını alıyor.

Jeffer hikayenin bazı bölümlerinde oğlanın yapmayı düşündüğü şeyleri de resmetmiş ve Baybars o kısımları anlayamıyor ve ‘ama anne işte yapıyor ya’ diyor kuzum.

how_tocatcathastar

This week we chose ”How To Catch a Star’ by Oliver Jeffers. It’s about a boy who adores stars and wants one to be his own. His determination to catch a star makes quite an adventure.

Her Hafta Bir Kitap / A Book a Week 3: How to Catch a Star by Oliver Jeffers” üzerine 2 yorum

  1. zeynep şeyma

    Bu kitap yazıları çok hoş ve faydalı oluyor 🙂 Yıllardır, “ne güzel İngilizce kitaplar var, Türkçe de var da ben mi bulamıyorum acaba” diye düşünüp dururken, şimdi bunları okuyunca, kitabın İngilizce olmasının hiçbir şeyi değiştirmediğini farkedip kendime şaştım 🙂 sanki elif mi okuyacak ki 😀

    Beğen

    1. 🙂 Teşekkürler Şeyma.. ben de aynı şeyi düşünüyorum. Çocuklar sadece resimlerine bakmaktan ve hikayeyi okutmaktan hoşlanıyorlar. sen şipşak çeviriverirsin zaten 😉

      Beğen

Yorum Yazın