Her Hafta Bir Kitap / A Book a Week 4: Slinky Malinki Open the Door by Lynley Dodd

slinkymalinki_by lynleydoddBu hafta Baybars’ın en çok okuttuğu kitap ‘Slinky Malinki, Open the Door’ (Slinky Malinki Kapıyı Aç) oldu. Slinki Malinki Yeni Zelandalı ünlü yazar ve çizer Lyley Dodd’un seri olarak çizdiği kahramanlardan biri ve çok eğlenceli.
Kitap yaramaz kara kedi Slinky Malinki ve papağan Stickybeak Syd’in evde tek başlarına kaldıkları bir gün evin her kapısını teker teker açarak her yeri dağıtmalarını keyifli ve kafiyeli bir şekilde anlatıyor. Evin altını üstüne getiren kahramanlarımız kitabın sonunda dışarıdan sesler duyuyorlar ve kapı aralığından (Lynley Dodd’un çizdiği diğer bir kahraman olan) ‘Hairy Maclary’ ile burun buruna geliyorlar. İşte burada Slinky Malinki’nin tüyleri diken diken olduğu için Baybars çok heyecanlanıyor ve hatta biraz da korkuyor. Köpek neden gelmiş, neden Slinky Malinki korkuyor diye ısrarla soruyor. En kısa zamanda ‘Hairy Maclary’ serisinden de bir kitap edinip onun maceralarını da öğrenmeliyiz.

slinky malinkiThis week Baybars’ favourite book was ‘Slinky Malinki Open the Door’ by Lynley Dodd. It’s about a mischievous black cat who can jump and open the doors and makes quite a mess in every room. It is really fun to read about Slinky Malinki’s mischiefs to a mischief-lover toddler. It has beautiful illustrations and the rhyming text makes the story even more funnier.

lynley_dodd

kardeslerSancak’ın da bu kitaba bayıldığını ekleyeyim 🙂 .

Linking up with Jessica.

Her Hafta Bir Kitap / A Book a Week 4: Slinky Malinki Open the Door by Lynley Dodd” üzerine 4 yorum

    1. Teşekkür ederim :). Baybars ezberlediği birkaç kelime dışında İngilizce bilmiyor ona tercüme ederek okuyorum çoğu zaman. Arada İngilizce olarak da okuduğum da oluyor kulak aşinalığı olsun diye.

      Beğen

  1. Anane

    Yine çok güzel ,akıcı bir metin yazmışsın. Benim çocuk kitapları yazma hayalimi gerçekleştirmeyi senden bekliyorum:))Ayrıca o kitaba merakla bakan gözleri yerimmm..

    Beğen

Yorum Yazın