Her Hafta Bir Kitap / A Book a Week 6: Oliver by Birgitta Sif

Oliver by Birgitta Sif
Bu hafta için seçtiğimiz kitap sadece Baybars’ın değil benim de okumaktan çok hoşlandığım ‘Oliver’. Yani Baybars’ın deyişiyle ‘Alivur’. Birgitta Sif’in yazıp çizdiği ‘Oliver’ kendini herkesten farklı hisseden bir çocuğun hikayesi. Sif, kendi başına ve kuklalarıyla oynamayı tercih eden Oliver’ın kendine benzeyen bir arkadaş edinmesinin hikayesini resmediyor. Kitap Kırçiçeği Yayınları’ndan çıkmış ve aynı zamanda yayınevinin de sahibi olan Aslı Motchane tarafından Türkçe’ye çevirilmiş. Genç çizer Birgitta Sif’in ilk kitabı olan ‘Oliver’ yalın bir dil ve çekingen çizgileriyle oldukça derin bir konuyu işliyor. Yeni çizgilerini merakla bekliyoruz.

oliver_sif

This week we picked one of Baybars’ all time favourite book ‘Oliver’ by Birgitta Sif. It’s about a boy who feels different than others and plays mostly by himself and with his puppets. He is quite content being alone most of the time, but one day he feels lonely. Then he accidentally meets someone who is also ‘different’ like him which makes ‘being different’ really unimportant.
The illustrations of this book are muted and very detailed and we are looking forward to reading more of Sif’s illustrated stories.

oliver_sif2

Her Hafta Bir Kitap / A Book a Week 6: Oliver by Birgitta Sif” üzerine 2 yorum

Yorum Yazın