Çocuk Kitapları: Miffy / Miffy hayvanat bahçesinde / Miffy okula gidiyor by Dick Bruna

IMG_5044Uzun zamandır vakitsizlikten ‘her hafta bir kitap’ yazısı yazamıyorum. Haftalardır hakkında yazmak istediğim kitap dizisi Hollandalı çizer Dick Bruna’nın yazdığı ünlü ‘Miffy’. Biz yeni tanışıyoruz kendisiyle ama Miffy Hollanda’da meğer çok ünlü bir kahramanmış ve hatta müzesi bile varmış (hem de Baybars’ın teyzesinin bir süre kaldığı ve okuduğu Utrecht’de).IMG_5250Miffy’nin oldukça sade minimalist çizgileri var. Kitap bir sayfa kafiyeli bir dörtlük ve bir sayfa ilustrasyon olarak ilerliyor. Türkçeye çok güzel tercüme edilmiş. Baybars en çok ‘Miffy hayvanat bahçesinde’ kitabını seviyor. Sancak da kitapların hepsini dikkatle dinliyor zaten onun yaşına daha uygun olduklarını düşünüyorum.IMG_5292Miffy Remzi Kitabevi’nden çıkmış ve çok kaliteli bir baskısı var. Dahası en son gittiğimde D&R’da bu kitaplar üçlü set halinde indirimli olarak 10 liraya satılıyordu.

miffy oyuncakMiffy’i okuduktan sonra evde Miffy’li bir oyuncağımız olduğunu farkettik. Kurulan, dönen, müzik çalan ve bir zamanlar pervanesi de olan bu tahta oyuncağı babası Baybars’a Hollanda’dan getirmişti ;).

Çocuk Kitapları: Miffy / Miffy hayvanat bahçesinde / Miffy okula gidiyor by Dick Bruna” üzerine 5 yorum

  1. Sümeyra

    Merhaba, teknolojiden bahsetmeyen çocuk dergisi tavsiye edebilir misiniz? Yeğenim dergilere meraklı ve teknoloji ile ilgili çocuk dergileri yüzünden robot delisi oldu. Artık teknolojiyle ilgilenmesini istemiyorum 🙂

    Beğen

    1. Merhabalar,
      Biz eskiden Beyazbulut dergisine aboneydik. Hala çıkıyor mu diye şöyle bir bakındım ama göremedim maalesef. Güzel bir çocuk edebiyat dergisi bulursanız bize de haber verin ;). Nerede benim çocukluğumun kırmızıfare dergisi :))

      Beğen

Yorum Yazın