Secundo’nun Battaniyesi

Secundobattaniye

Safâ’nın battaniyesini bitirdikten sonra küçük oğlum için de bir battaniye öreyim dedim, ne de olsa Baybars’a hamileyken ona iki battaniye birden örmüştüm. Pinterest‘te gezinirken Coco Rose‘nun bu güzel battaniyesine rastgeldim ve çok ama çok beğendim.
Bu çok gösterişli ve üç boyutlu battaniyenin motif örneği aslında Mille‘ye ait. Motifin adını da kendisine çok uygun bir şekilde ‘Something Pretty‘ koymuş ve gerçekten de çok sevimli :).
tiglabattaniye1
tiglabattaniye
Bu motif çok ip harcıyor ve örmesi biraz vakit alıyor ama değiyor doğrusu. Battaniyenin hepsi 64 motif, yaklaşık 80x80cm boyutlarında ve neredeyse 650gr. ağırlığında düşünün… Bebek battaniyesi olacağı için yumuşak bir ip tercih ettim ve Nako’nun Pırlanta ipiyle ördüm. Renk uyumu çok harika değil ama o sırada gittiğim yüncünün elindeki bütün mavi tonları bunlardı. Erkek bebek battaniyesi diye mutlaka mavi olaması gerekmiyor elbette ama işte oradaki renklerden ancak böyle bir uyum oldu..
Birkaç tane de yastık örmeyi düşünüyorum. Motif 3D ve kabarık olduğu için yastıkta da çok hoş duruyor.

Baybars’ın battaniye ile ilgili yorumuysa, “Kardeş yatmasın” oldu :). Battaniyesiyle güzel günlerde uzun uzun uyusun benim Secundo’m.

Secundo’nun Battaniyesi” üzerine 15 yorum

  1. teyzesi

    yoo bence renk uyumu gayet güzel. eline sağlık. ne çabuk ördün yahu hiç bahsetmemiştin:) bi de neden secundo? anne dili latince/italyanca falan mı?

    Beğen

    1. Çoğunu İstanbul’da Safa’yı beklerken ördüm, Ankara’da birleştirdim. Henüz ismini açıklamadığımız için Secundo.. Annesi az buçuk Latince bilir de 😉

      Beğen

    1. teyzesi

      katılıyorum. isminin açıklanacağı anı heyecan ve merakla bekliyoruz:) tabii o andan sonra blogun adı aynı mı kalır üçlü dans falan mı olur bilemiyorum:p

      Beğen

  2. yagmurdamlasi69

    ellerinize sağlık çok güzel olmuş ama ben nasıl yapılacağını anlamadım eğer anlatırsanız ya da çok yakından bir fotoğrafını yüklerseniz çok sevinirim.iyi günler…

    Beğen

    1. Merhaba, Mille’nin sitesinden motifin örneğine detaylı olarak bakabilirsiniz. Yani buradan. Kabarık kısmıysa beş trabzanın birleşmesinden oluşuyor, ingilizcesi “popcorn stitch” olarak geçiyor. Youtube’den izleyerek öğrenebilirsiniz mesela burada var.

      Beğen

Yorum Yazın