DIY Çocuk Kostümü (Kendin Yap)

cocuk kostumu Birkaç hafta önce Baybars’ın anaokulundan Avrupa Birliği Erasmus demokrasi vesaire projesi kapsamında balık partisi düzenleyeceklerine dair bir yazı geldi. Çocuğunuza hangi balık olmak istediğini sorup o balığın kostümünü hazırlamanızı istiyoruz demişlerdi. Yine elimde halihazırda malzemem olmadığı için kara kara düşünüyordum ki gerekli olan malzemelerin hepsini evde buluverdim.
Balık kostümü deyince ilk olarak aklıma Dana’nın Halloween için oğlu Owen’a hazırladığı japon balığı kostümünden esinlenmek geldi fakat Baybars köpek balığı olmak istiyordu (aslında T-Rex olmak istiyordu gerçi ya neyse). Kısa araştırmalarım sonucunda köpek balığı kostümünü en kolay şekilde Ashley’nin blogundaki tutorial sayesinde yapabildim.kostum dikimiKostüm için gereken en mühim malzeme olan gri bir sweatshirt’ü almaya niyetliydim fakat verilecek eski kıyafetler arasında kendimin eski bir sweatshirt’ümü bulunca çok sevindim. Bedeni de xsmall olduğu için Baybars’a neredeyse tam oldu. Kollarını kestim, hem penye kumaş atmadığı hem de üşendiğim için kıvırmadım. Köpek balığının karnı, dişleri ve gözleri için  beyaz keçe gerekiyordu fakat evde yoktu. Evde beyaz bir kumaş ararken eski bir alez yani yatak koruyucu buldum. Deri gibi de durduğu için karnına çok yakıştı :). Yalnız alezin naylon kısmı  dikiş makinesiyle kolay dikilmediği için bir tarafını makinede bir tarafını da elimde diktim. Dişleri de önce ütülenince çıkan kumaş kalemiyle çizdim sonra diktim kestim ve sweat’in kapüşonuna el dikişiyle diktim.DIYsharkcostumeSırt yüzgecinin şeklini kendim patron çıkarıp başka bir eski gri penyemden kestim (evet yani bu yüzden köpek balığı yüzgecinden daha çok THY logosuna benzedi). Yüzgecin dik durması ve kostümün yıkanabilmesi için içine evde bulduğum battaniye torbalarının yapıldığı kalın naylon plastik bir çantadan aynı patronla bir astar kestim. Gri penye içe ve plastik astar üste gelecek şekilde makinede diktim. Kolayca çevirebilmek için makasla kenarlarını çıtlatarak çevirdim ve el dikişiyle sweatshirt’ün sırtına tutturdum. Gözakını çay bardağı ile aynı alez kumaştan, siyah göz bebeğini de 1tl ile herhangi siyah bir kumaştan çizdim ve silikon tabancasıyla kapüşona yapıştırdım. Böylece hiç masrafsız bir kostüm çıktı ortaya.

Baybars çok sevdi hatta kostümüyle uyudu partisinden sonra. Sınıfta üç arkadaşı daha köpekbalığıymış. Baybars da Sezin’i yemiş.

DIY Çocuk Kostümü (Kendin Yap)” üzerine 4 yorum

  1. ayse humeyra

    benim de böyletatlı kostümüm olsa ben de onunla uyurdum. pek bi güzel olmuş. ayrıca çok güzel bi recycling-repurposing projesi olmuş. ellerine saglık, fikrine bereket.

    Beğen

Yorum Yazın