Bere Astarı Dikimi

bere_astari Geçen sene Baybars’a ördüğüm bereyi astarlamış astarlarken de fotoğraflamıştım. Fotoğrafları pek beğenmediğim için yapımını yazmamıştım. Kısmet bu kışaymış. Berenizin daha sıcak tutması için onu astarlamak istiyorsanız elde düz dikişle bile yapabilirsiniz. Ben şu basit yöntemle yaptım:bere_astarlama

  1. Astarlamak için kullanacağınız kumaşı seçin. Bere esnek olduğu için kullanacağınız kumaş da penye gibi esnek bir kumaş olması gerekiyor. Eski bir t-shirt’ünüzü bunun için feda edebilirsiniz. (Ben zamanında Baybars’ı taşımak için kestiğim wrap sling’den artan penye bir kumaşla yaptım.)
  2. Bereyi kumaşın üzerine koyun ve kumaşın kenarlarından dikiş payı için 1cm bırakarak berenin şeklinde kesin.
  3. Önce berenin yarım daire şeklindeki kafa kısmını dikin. (Ben makinemin overlok ayağıyla diktim ama makinanız yoksa (penye kumaş zaten atmayacağından) elinizle düz dikişle de dikebilirsiniz.)
  4. Kafa kısmını diktiğiniz astarı dikişleri içine gelecek şekilde berenin içine yerleştirin. Sarkan kumaşları içe kıvırarak iğneleyin (ilk resimde olduğu gibi).  Baskı dikişi ile tüm kenarları dikin.
  5. Diktiğiniz astarı berenin en tepe noktasından (ponponun olduğu yerden) birkaç dikişle sabitleyin. Aksi takdirde içinden sarkabilir.
  6. Yedi aylık bebeğinize takarak nasıl olduğunu deneyebilirsiniz.  😉
    sancakbere

Bere Astarı Dikimi” üzerine 4 yorum

Yorum Yazın